Официално: Хамес Родригес подписа със Сао Пауло

Колумбийският национал Хамес Родригес ще продължи кариерата си в Сао Пауло. Бразилският гранд официално обяви привличането на халфа, който пидписа договор до 2025 година. 

“Футболът ме отведе на много места, но има едно, което остави трайна следа в сърцето ми. Мондиалът в Бразилия през 2014 година ме представи пред света. Тогава, заедно с моя отбор, изживях едни от най-щастливите си моменти. Беша като сън”, сподели колумбиецът, който стана голмайстор на първенството в Страната на кафето, а Колумбия стигна до четвъртфиналите. 

“Преминах през няколко континента и играх в големи отбори, включително в най-успешния клуб в Европа. Но винаги съм имал желанието да играя на това вълшебно място. В Бразилия и в Сао Пауло се случват невероятни неща. Готов съм да ги изживея. Аз съм Хамес Родригес, аз съм трикольор”, заяви халфът в специално видео, публикувано в социалните мрежи на новия му клуб. 

Бразилия е десетата различна страна, в която ще играе Хамес. Досега той е носил екипите на Енвигадо (Колумбия), Банфийлд (Аржентина), Порто (Португалия), Монако (Франция), Реал Мадрид (Испания), Байерн Мюнхен (Германия), Евертън (Англия), Ал-Раян (Катар) и Олимпиакос (Гърция). Той разтрогна договора си с тима от Пирея през април. 

На клубно ниво халфът има 453 мача и 120 гола, а за националния отбор на Колумбия е записал 90 срещи с 26 попадения. 

В Сао Пауло Родригес ще се събере с бразилския ветеран Рафиня, с когото бяха съотборници и в Байерн (Мюнхен). Именно десният бек е убедил колумбиеца да приеме офертата на “трикольорите”, вместо да се насочи към САЩ

Очаква се Хамес да бъде представен пред феновете на “Морумби” утре.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти