Перничанин покори първото издание на Kings’ Valley Open

През уикенда луксозният СПА комплекс Kings‘ Valley се превърна в домакин на един от най-силните турнири за любителски тенис в България за тази година. В него перничанинът и тенисист №1 за 2022 на Интерактив Тенис Светослав Стоичков се увенча с успех, след като на финала победи Едиз Батран.

Турнирът привлече множество силни играчи от всички краища на страната, между които Батран, гръкът Никос Панетимитакис, и водещи любителски играчи като Мартин Милчев, Атанас Гаджев, Манол Манолов, Мартин Дачев и Петър Бозуков.

Финалът се изигра в единствен сет, като Стоичков и Батран си размениха няколко пробива за 4-4. Ключов се оказа деветият гейм, в който Батран се разконцентрира и допусна нов пробив, като това позволи на Стоичков да сервира успешно за следващият гейм и мача. Успехът мотивира перничанинът и при двойките, където, заедно с партньора са Никола Стефанов, сложи ръце на втори трофей от турнира, за да офирми дубъл в дебютното си участие във веригата „Уикенд Тур”.

При жените плевенчанката Стела Манолова спечели шампионския приз като завърши първа без да допусне загуба в турнура. Втора остана Аделина Славеева от Панагюрище.

В заключителния ден на турнира се изигра и утешително състезание, в което Петър Тодоров победи Симеон Гебов на финала.

Шампионът при мъжете в това състезание получи 250 точки за актива в Интеркатив Тенис и страхотен подарък уикенд за двама в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel. По случай 10-годишнината на веригата всички участници бяха наградени.

Следващият турнир от календара на „Уикенд Тур” ще се проведе на кортовете на новооткрития петзвезден „Хаят“ в Правец, като записването за участие на любителите на тениса е възможно през сайта на www.weekendtour.bg

Още от Тенис

Виж всички