Наоми Осака поднови тренировки две седмици след раждането

Бившата номер 1 в света Наоми Осака поднови тренировки 15 дни, след като роди. 25-годишната японка бе забелязана да се подготвя на стадион в Лос Анджелис. Наскоро тя сподели, че целта й е да се върне на корта за Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година.

Дни преди началото на миналото издание на Australian Open тя се отказа от турнира и малко по-късно обяви, че е бременна. Още тогава тя сподели, че възнамерява да се завърне на корта.

“Осъзнавам, че животът е кратък и нито един момент не трябва да се възприема за гарантиран. Всеки ден е нова блогословия и приключение. Знам, че имам толкова много, към което да гледам в бъдеще. Едно от тези неща е детето ми да гледа някой от моите мачове и да казва на някой: “Това е мама”, каза преди време Осака.

В първото си интервю след раждането тя разкри, че времето далеч от кортовете й е дало допълнителна мотивация: “Играя тенис от 3-годишна и мисля, че това е едно от тези неща, при които имаш нужда да направиш крачка назад, за да го оцениш. Развълнувана от възможността да играя отново. Много ми се иска да видя фенове отново”, сподели тя пред Vogue.

Още от Тенис

Виж всички