Тихомир Иванов: Вълнувам се за Балканиадата

Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов си постави за цел да спечели злато на Балканиадата. Плевенчанинът вече е в Белград, където за него състезанието е в събота вечерта.

"Чувствам се добре. Успяхме да направим добри тренировки след националния шампионат във Велико Търново. На едно от заниманията присъства и известният Ники Петров (треньорът на Стефка Костадинова), близък приятел с треньора ми Георги Помашки, като той даде добра оценка на видяното и на работата ми в последно време", каза Иванов.

"Вълнувам се, защото това е още едно състезание, близо до световното, на което да опитам да покажа добър резултат".

Очакванията на Иванов са за резултат над 2.23 метра. "Резултат от 2.25 м е напълно в границите на очакваното, а защо не и по-добре", добави той. Според него предстои интересно състезание със съперници на добро ниво.

Тихомир Иванов пред Sportal.bg: Този сезон е all in - или, или

"Готов съм да дам всичко от себе си, за да стигна до първото място, защото това би ми дало доста добра позиция в ранкинга. Това е и основната ми цел - първо място с възможно най-добър резултат. Надявам се да я постигна. Желая успех и на останалите български състезатели".

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти