Китайска тенисистка се оттегли от мач, след като съперничката й изтри отпечатък от топката при спорна точка

Китайката Чжан Шуай се оттегли със сълзи на очи от мач на турнира по тенис за жени в Унгария, след като съперничката й Амариса Тот изтри отпечатък от топката върху клея след диспут за удар около основната линия. Това съобщава агенция Ройтерс след двубоя от първия кръг в Будапеща.

Поставената под номер 2 Чжан изпрати форхенд по диагонал и първоначално изглеждаше, че топката закача линията за точка за китайката. Съдията край корта обаче даде сигнал за аут, което предизвика намесата на главния рефер. Той също отсъди, че точката трябва да бъде за унгарката.

Чжан не прие решението и въпреки че мачът продължи за още едно разиграване, тя поиска да говори със супервайзъра на турнира. В това време обаче, ядосана от забавянето, Тот заличи следата от топката с обувката си.

"Чакай, чакай, чакай! Не изтривай отпечатъка", започна да крещи Чжан. "Какво правиш? Защо правиш това?".

Китайката изглеждаше видимо разстроена от случилото се и организаторите помолиха да бъде прегледана от лекарите край корта. Вместо това обаче, 28-та в световната ранглиста реши да се оттегли от мача при изоставане с 5:6 в първия сет.

Унгарската публика се присмя на Чжан заради оттеглянето й, а Тот я поздрави и после вдигна победоносно ръце към трибуните. По-късно китайката се оплака за отсъждането в Инстаграм и благодари на хората, които са я подкрепили.

Тот пък получи критики от други тенисистки за поведението си.

"Отвратително отношение. Шуай е по-добър човек от повечето от нас само заради това, че поздрави рефера и съперничката си", написа в Туитър австралийката Айла Томлянович. Нейната сънародничка Елън Перес пък добави, че е загубила уважението си към унгарската тенисистка и че ще й каже мнението си за нея, когато я срещне на корта.

Още от Тенис

Виж всички