Синът на Бьорн Борг спечели първи мач в кариерата си от турнир на АТP

Синът на Бьорн Борг Лео спечели първата си победа в кариерата на турнир от АТP, след като се класира за втория кръг на надпреварата на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 630 705 евро. 20-годишният тенисист, който получи "уайлд кард" на родна земя, победи своя сънародник Елиас Имер със 7:6(5), 6:3 за 1:44 часа.

В момента Борг е на 437-о място в класацията на АТP и играе предимно на турнири от ИТФ, след като достигна 12-а позиция в ранглистата за юноши.

"Много съм доволен от представянето си днес. Беше добър тенис и съм много щастлив. Това е лудост. Работих толкова усилено за това, толкова много години, а днес спечелих", каза той след победата.

Бьорн Борг е смятан за една от най-великите звезди на тениса, спечелил 11 титли от Големия шлем през 70-е и началото на 80-е години и завоювал сърцата на много фенове, преди да се оттегли от спорта само на 25 години.

Олимпийският шампион от Токио 2020 и пети поставен в схемата Александър Зверев (Германия) също стартира успех. Той надделя над Аелекс Молчан (Словакия) с 6:4, 3:6, 7:5 за 2:25 часа.

В третия сет двамата си размениха по два пробива преди Зверев да вземе подаването на съперника си и да затвори мача.

Осмият поставен Себастиан Баес (Аржентина) отпадна на старта след поражение от сънародника си Федерико Кориа с 4:6, 6:4, 6:7(5).

Още от Тенис

Виж всички