Интер има още един вариант за атаката

След като се отказаха от преследването на Ромелу Лукаку, в Интер вече разглеждат други опции за подсилване на атаката си. В последните дни се спрягат имената на Фоларин Балогун, Алваро Мората и Мехди Тареми, но се оказа, че "нерадзурите" имат и още един вариант за нов нападател. Става въпрос за острието на Аталанта Дуван Сапата, пише "Калчомеркато".

В Интер са наясно, че Балогун няма да излезе евтино, докато Тареми е по-близо до трансфер в Милан, а Мората преговаря с Рома. Именно заради това вариантът с привличането на Сапата изглежда най-реалистичен. 32-годишният колубмиец има договор само за още една година с бергамаските и цената му няма да е особено висока.

Интер ще трябва да извади сериозна сума, за да вземе Балогун от Арсенал

От Аталанта обаче може и да не пуснат Сапата да си тръгне толкова лесно. Клубът почти сигурно ще продаде Расмус Хьойлунд на Манчестър Юнайтед и едва ли ще иска да се раздели с още един ключов играч в атаката си. Така че това може да се окаже най-голямата пречка пред евентуален негов трансфер в посока "Сан Сиро".

Друг проблем може да бъде фактът, че Сапата е поредният играч, който е изкушаван с многомилионна оферта от Саудитска Арабия. Имайки предвид, че футболистът навлиза в последните години от кариерата си, може и сериозно да обмисли варианта да поиграе в Близкия Изток и да напълни банковата си сметка преди да окачи обувките.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти