Зомер е дал съгласието си за трансфер в Интер

Вратарят на Байерн (Мюнхен) Ян Зомер се е съгласил да премине в Интер, съобщава трансферният експерт Фабрицио Романо.

34-годишният швейцарски страж вече е договорил личните си условия с италианците. Сега остава двата клуба да се разберат помежду си, като Зомер и Байерн имат джентълменско споразумение да няма особени спънки относно трансфера. Швейцарецът има откупна клауза в размер на 6 млн. евро, но Интер искат да платят по-малко, като всичко е въпрос на преговори.

Зомер пристигна в Байерн с трансфер от Борусия (Мьонхенгладбах) през зимния трансферен прозорец. Той бе привлечен като заместник на контузилия се по време на ски Мануел Нойер. Със завръщането на Нойер обаче, Зомер е наясно, че най-вероятно ще бъде резерва и на този етап предпочита да премине в тим, в който ще има по-големи шансове да е титуляр. Той изигра 19 мача за Байерн, като допусна 25 попадения и в 5 срещи запази "чиста" мрежа.

В Интер работят усилено за подсилването на вратарския пост, след като почти сигурно Андре Онана ще премине в Манчестър Юнайтед, а договорът на Самир Ханданович изтече и няма да бъде подновен. Oчаква се “нерадзурите” да привлекат и вратаря на Шахтьор (Донецк) Анатолий Трубин. За 21-годишния украинец Интер най-вероятно ще плати сума между 11 и 12 млн. евро.

Интер дава за Трубин три пъти повече, отколкото за Зомер

Същевременно при продажба на Зомер, от Байерн също ще трябва да помислят за подсилване с нов страж, като се заговори за сериозен интерес на баварците към вратаря на Валенсия Гиорги Мамардашвили.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти