Уест Хам готви оферта за Уорд-Праус, която няма да се хареса на Саутхамптън

Уест Хам скоро ще отправи първата си оферта за халфа на Саутхамптън Джеймс Уорд-Праус. Според „Дейли Мейл“ предложението ще бъде за 20 милиона паунда, което е едва половината от цената, която „светците“ са поставили на 28-годишния англичанин.

Следа като отборът изпадна от елита, ръководството на Саутхамптън ще продаде някои от най-големите си звезди, като Ромео Лавия и Джеймс Уорд-Праус са може би най-желаните играчи. „Светците“ искат за 19-годишният белгиец около 50 милиона, а интерес към него проявяват Ливърпул, Арсенал и Челси. Цената на Уорд-Праус пък е около 40 милиона. Все пак на „Сейнт Мерис“ предпочитат да не се разделят и с двамата.

Уест Хам се нуждае от халф, който да замести капитана Деклан Райс. Последният вече е договорен за Арсенал и съвсем скоро трансферът трябва да бъде обявен официално. Според „Дейли Мейл“ около десетина клуба са отправили запитвания за Уорд-Праус, но за момента никой не е склонен да плати за него исканите от Саутхамптън 40 милиона паунда, при положение че през есента той ще навърши 29 години.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти