Приказката на Юбанкс на "Уимбълдън" продължава - елиминира и Циципас

Американският тенисист Кристофър Юбанкс, който бе под №43 в световната ранглиста преди "Уимбълдън", поднесе изненадата, като елиминира петия в света Стефанос Циципас (Гърция) след 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4, 6:4. Така Циципас за пореден път не успя да намери място между най-добрите осем на Откритото първенство на Великобритания.

Началото на мача не предвещаваше такъм край, като по-опитният Циципас показа превъзходство и спечели спокойно първия сет с 6:3.

Той обаче получи отпор във втората част, когато без нито един пробив се стигна до тайбрек, а в него само един загубен сервис на Стефанов направи разликата между двамата и резултатът бе изравнен.

Третият сет бе пълно повторение на първия, а в четвъртия Юбанкс отново намери сили да вдигне нивото си и спечели деветия гейм, а след това при свой сервис затвори и частта.

Петият сет започна с пробив на Юбанкс, който бе върнат по-късно от гръцкия тенисист, но американецът веднага направи рибрейк, а по-късно затвори и мача с 6:4.

Това бе девета поредна победа на трева на Кристофър Юбанкс, който спечели турнира в Майорка, а сега и четири мача от основната схема на "Уимбълдън". Той ще влезе със сигурност в Топ 30 на тениса с представянето си досега.

"Имам странни отношения с тревата, но в последните дни тя е най-добрият ми приятел", пошегува се американецът след мача.

За място на полуфиналите Юбанкс ще играе срещу руснака Даниил Медведев, който за първи път стигна до четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти