Бузкова отстрани петата поставена на "Уимбълдън"

Чехкинята Мари Бузкова поднесе изненада в третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис при жените, отстранявайки петата поставена Каролин Гарсия (Франция) със 7:6(0), 4:6, 7:5.

Боузкова, 32-а в схемата на „Уимбълдън“, ще се изправи срещу сънародничката си Маркета Вондроушова в опит да се класира за четвъртфиналите.

Мари Бузкова поведе с 1:0 сета след категоричен тайбрек, но допусна пробив на старта на втората част и французойката впоследствие изравни. В третия сет чехкинята изостана с 2:3, но обърна до 4:3 и стигна до успеха при третия си мачбол.

„В този мач имаше всичко, пулсът ми сигурно е 300 в момента. Не беше лесно. Опитах се да запазя концентрация“, заяви Бузкова след продължилия два часа и 37 минути двубой.

Четвъртата поставена Джесика Пегула от САЩ също се класира за четвъртия кръг след победа над италианката Елизабета Кочарето с 6:4, 6:0 за 71 минути игра. Следващата й противничка ще бъде украинката Леся Цуренко.

Друга представителка на Украйна Елина Свитолина отстрани американката София Кенин със 7:6(3), 6:2 и в четвъртия кръг ще играе срещу 19-ата поставена Виктория Азаренка от Беларус.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти