Ясни са четвъртфиналните двойки на Sofia Masters 1000

След дузина зрелищни сблъсъци и няколко големи изненади вече станаха ясни четвъртфиналните двойки на любителския тенис турнир Sofia Masters от категорията ITL 1000. Пет от осемте участника в четвъртфиналите вече са печелили предишни издания на турнира.

В първата среща, Едиз Бартан ще посрещне отлично представилият се дебютант Кристиян Герасимов, който се включи на мястото на Маша Виюнова по рано в състезанието.

Поставеният под №1 Марк Хаджижеков пък ще играе с неудобния Иво Божаков. Хаджижеков успя да отговори на сериозното предизвикателство от квалификанта Иван Андреев в първия кръг, като го отстрани в три сета и тайбрейк - 3-6, 6-3, 11-9.

Безспорно с най-голям заряд е заобиколен сблъсъкът между №2 в схемата Светослав Стоичков и играч №1 за 2018 година Радослав Василев, която ще се проведе на централния корт на БНТЦ в четвъртък от 10:00 часа. И двамата са били лидери в ранглистата на Интерактив Тенис през годините, но никога преди това не са играли помежду си, което допринася за значителна доза непредвидимост за изхода на двубоя.

Последният четвъртфинален двубой ще бъде между полякът Матеуш Ейсмонт, който е един от основните фаворити за спечелване на трофея, и нашенецът Павел Йорданов. Въпреки, че Йорданов няма много опит в турнирите на Интерактив Тенис, той може да се похвали с добро представяне в други любителски вериги.

Определено най-голямата изненада в турнира бе отпадането на спортния журналист и поставен под №3 Петьо Борисов. Той отстъпи Още на старта на Иво Андреев. Срещу Андреев, финалиста във финалите на ITL успя да поведе с един сет, но допусна пълен обрат и загуба чрез драматичен тайбрейк.

Четвъртфиналните срещи ще се изиграят във вечерните часове между сряда и петък на кортовете на БНТЦ. Някои от тях ще бъдат излъчени на живо и ще могат да се гледат от канала на Интерактив Тенис в платформата Youtube.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти