Бивш съотборник на Роналдо в Ювентус: Той винаги се шегуваше с останалите за това какво ядат

Халфът на Ювентус Артур е имал късмета да играе с трима от най-известните съвременни футболисти - Кристиано Роналдо в “Старата госпожа”, Лионел Меси в Барселона и Неймар в националния отбор на Бразилия. Ето защо в днешното си интервю за “Мундо Депортиво” 26-годишният играч беше помолен да каже по няколко думи за всеки от тях.

Роналдо е впечатляващ като спортист и човек. Той се опитва да се подобрява всеки ден. Помня как, когато бяхме заедно в столовата на Ювентус, той винаги гледаше в чиниите на останалите и се шегуваше с това, което имахме за ядене. Той е голям професионалист, не съм виждал друг човек с неговия манталитет. По отношение на футболните му качества, всеки може да види неговите резултати.

Меси е изключителен, може би най-добрият футболист в историята, най-малкото е сред тримата най-велики. Имах чудесната възможност да споделя с него много прекрасни моменти в съблекалнята. Той е малко по-резервиран, но е човек с доста добро сърце. Невероятно е как разчита играта, както и колко дълго време играе на най-високо ниво. Това никой не може да го постигне.

Първият път, в която се срещнах с Неймар, беше в националния тим. Тогава още бях в Гремио, а той много ми помогна. Ней много се интересува от останалите и мога да го потвърдя от личен опит. Що се отнася за него като футболист, всички виждат качествата му. Аз го харесвам”, коментира Артур пред изданието.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти