Шахтьор (Донецк) представи новия си треньор

Шампионът на Украйна Шахтьор (Донецк) назначи на треньорския пост нидерландеца Патрик ван Льовен, съобщиха от клуба. Така специалистът се завръща в тима, където дълги години беше директор на школата.

От Шахтьор обявиха, че специалистът е подписал двегодишен договор с клуба, който ще играе в групите на Шампионската лига от септември.

Ван Льовен познава Украйна отлично, след като прекара 7 години с талантите на клуба, а през последната година бе треньор на Зоря (Луганск), който изведе до трето място в крайното класиране.

Шахтьор вече залага основно на местни футболисти, след като колонията от бразилски футболисти напусна след инвазията на Русия в страната миналия февруари. Тогавашният треньор Роберто Де Дзерби напуска няколко месеца по-късно и направи чудесен сезон начело на Брайтън в Премиър лийг.

Шахтьор (Д) остана без треньор

Новият наставник Ван Льовен замества хърватския треньор Игор Йовичевич, който изведе Шахтьор до титлата, както и до трето място в групата на Шампионската лига, в която бяха още Реал Мадрид и РБ Лайпциг, а след това тимът бе разбит на осминафиналите на Лига Европа от нидерландския Фейенорд с 1:7 в Ротердам след равенство в първия мач.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти