Арсенал се присъединява към Тотнъм и Астън Вила в наддаването за Лапорт

Аймерик Лапорт е поредният футболист на Манчестър Сити, към когото проявява интерес мениджърът на Арсенал Микел Артета, твърди „Мундо Депортиво“. Испанският национал иска да напусне „гражданите“, тъй като Джосеп Гуардиола залага все по-рядко на него. В добавка европейският шампион иска да привлече Йошко Гвардиол от РБ (Лайпциг), което още повече би ограничило шансовете за Лапорт. 

Няколко клуба проявяват интерес към 29-годишния бранител. През април се говореше, че Барселона иска да го привлече, а самият Лапорт е готов да намали заплатата си, за да отиде на „Камп Ноу“. Финансовите проблеми на клуба обаче не позволяват на каталунците да правят особена селекция, ако преди това не се раздели с няколко играчи от настоящия състав. Тотнъм и Астън Вила също се интересуват от Лапорт, но според „Мундо Депортиво“ Арсенал е готов да отправи оферта в следващите две седмици.

Артета залага на Вилиам Салиба и Габриел Магаляеш в центъра на защитата, а до дни лондончани трябва да привлекат и Юриен Тимбер. Въпреки това мениджърът на Арсенал е готов да вземе и Лапорт. 

Все още не е ясно каква цена ще постави Сити на Лапорт, но се твърди, че около 25 милиона ще са достатъчни, за да бъде привлечен испанеца. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти