Онс Жабюр: Искам да използвам опита си и този път да се справя по-добре

Онс Жабюр беше на един сет от спечелването на титлата на "Уимбълдън" миналата година, но сега тунизийката се надява да направи една крачка напред и да влезе в историята. Тя взе първия сет на миналогодишния финал, преди Елена Рибакина от Казахстан да направи обрат и да я лиши от първа титла в кариерата от Големия шлем.

28-годишната тенисистка, която също загуби финала на Откритото първенство на САЩ през миналата година, отново ще се опита да стане първата африканска и арабска състезателка, спечелила титла от Големия шлем на сингъл.

"Хората споменават, че съм финалистка от миналата година, но не е ок да отида в съблекалнята и да видя снимката на Елена . . . опитвам се да я махна", пошегува се Жабюр на пресконференция преди турнира на трева в Лондон.

"Но това, че бях на финала е страхотно. Това е финал на Големия шлем. Просто искам да използвам този опит, да използвам напрежението, което почувствах миналата година, за да се справя по-добре тази година. Първата ми цел тук е наистина да се насладя на играта на трева, може би да натрупам по-големи спомени от миналата или предходната година", добави тя. 

Шестата поставена Жабюр се изправя срещу полякинята Магдалена Фрех в първия кръг, а тунизийката каза, че първата седмица ще бъде "много трудна". Тази година тя може да срещне Рибакина на четвъртфиналите.

"Обикновено не го правя, не гледам жребия, но е грешка да гледам социалните мрежи", добави тя през смях.

"Нашата половина от схемата е по-оспорвана от другата", коментира Жабюр.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти