Катержина Синякова с две победи и финал на турнира в Бад Хомбург

Чехкинята Катержина Синякова се класира за финала на турнира по тенис на трева в Бад Хомбург (Германия), след като постигна две победи в рамките на броени часове в петък. Първо бившата водачка в световната ранглиста на двойки победи рускинята Людмила Самсонова със 7:5, 4:6, 6:2 в отложен мач от четвъртфиналите. Двубоят започна малко преди 16:00 часа българско време и продължи 2 часа и 40 минути, като Синякова го измъкна, печелейки първия и третия сет. В първия чехкинята губеше с 0:3 гейма с два пробива, но осъществи обрат, който в крайна сметка направи разликата между нея и поставената под номер 2 в схемата Самсонова. 

След малко повече от час почивка Синякова се върна на корта и победи в полуфиналите американката Ема Наваро с 6:2, 6:2. Този мач продължи само 68 минути, а специалистката в играта на двойки показа, че с набраната инерция от победата по-рано през деня няма как да бъде спряна. 

Ига Швьонтек се оттегли в Бад Хомбург заради заболяване

На финала Синякова ще играе с италианката Лучия Бронзети, която достигна до тази фаза без игра, тъй като съперничката ѝ в полуфинала Ига Швьонтек се отказа. Полякинята, която е номер 1 в световната ранглиста, посочи стомашни проблеми като причина за оттеглянето си.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти