Везенков няма да е първото ново попълнение на Сакраменто Кингс

Оторът на Сакраменто Кингс е готов да приветства първото си ново лятно попълнение. Към състава на “кралете” посредством размяна ще се присъедини гардът на Индиана Пейсърс Крис Дуарте, съобщи авторитетният журналист отвъд океана Шамс Чарания. Във връзка със сделката “кралете” ще заплатят компенсация на “пешеходците”.

Така Сакраменто продължава да работи върху състава си за следващата година и след като удължи договорите на Кеслър Едуардс и Харисън Барнс, сега тимът ще се сдобие и с първия си нов състезател. Все още обаче няма никакво раздвижване около казусите с предложението към Александър Везенков и новия договор на Домантас Сабонис.

Колкото до Крис Дуарте, той направи страхотен старт на кариерата си в НБА с екипа на Индана през сезон 2021/22, като в началото на кампанията бе един от най-добрите новобранци. 13-ият избор в Драфта през 2021-ва постигна средно по 13.1 точки и 4.1 борби в дебютния си сезон, но през изминалата кампания той загуби доверието на треньорския щаб и и в крайна сметка взе участие в 46 мача,  в които постигна по 7.9 точки и 2.5 борби, като минутите му се скъсиха с 10 в сравнение с предходния сезон.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти