Коко Гоф и Мадисън Кийс оформиха американски полуфинал в Ийстбърн

Американката Коко Гоф вярва, че е на правилния път в амбициите си за слава в турнирите от Големия шлем в близко бъдеще, след като се класира за полуфиналите в Ийстбърн (Великобритания) от сериите WТА 500 с награден фонд 780 637 долара.

Петата поставена Гоф надигра сънародничката си и партньорка на двойки Джесика Пегула, номер 3 в схемата, с 6:3, 6:3 в засегнат от дъжда двубой, продължил час и 10 минути.

Заради дъждовното време началото на срещите в четвъртък бе отложено преди 19-годишната Гоф да отстрани Пегула след доминиращо представяне. Тя ще срещне друга своя сънародничка в битка за достигане до финала – Мадисън Кийс, която победи хърватката Петра Мартич с 6:4, 6:1 за час и 41 минути игра.

„Би било най-страхотното нещо“, заяви Коко Гоф, финалистка от „Ролан Гарос“, по повод вероятността да спечели титла от Големия шлем.

„Не знам как ще се развие кариерата ми, но мисля да си дам най-добрата възможност с работата си всеки ден. Това е единственото, което мога да контролирам. Опитвам се да бъда по-агресивна на корта и мисля, че в момента чувствам малко повече напрежение. Въпросът е да се намери баланс“, добави американската тенисистка.

В другия полуфинал една срещу друга ще изляза рускинята Даря Касаткина и италианката Камила Джорджи.

Деветата в схемата Касаткина продължи напред след като втората поставена французойка Каролин Гарсия се отказа заради травма на дясното рамо при резултат 6:2, 2:1 в полза на рускинята.

Джорджи също се класира в топ 4 след отказване на противничката си на четвъртфиналите Елена Остапенко от Латвия след първия сет, спечелен от италианката със 7:6(8).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти