Ферари пробва ново крило на “Фиорано”

Ферари използва снимачния си ден на пистата “Фиорано” в Маранело, за да изпробва отделни елементи за Гран При на Австрия този уикенд, като акцентът беше новото предно крило. Програмата предиобед днес включваше 50 километра пробег за Карлос Сайнц зад волана на SF-23, а в снимачния ден участва и победителят в “24 часа на Льо Ман” Алесандро Пиер Гуиди, който пък кара прототипа 499Р, с който Скудерията спечели тази година легендарната маратонска надпревара.

Програмата на Сайнц започна с “базовата версия” на SF-23, използвана за снимките на спонсорите на Ферари, а малко по-късно испанецът се върна на пистата с новото предно крило, което е част от пакета подобрения за “Ред Бул Ринг”, който включва и ново задно крило и нова версия на пода на болида. Изпитанията на новото предно крило нямаше как да са по-дълги - Сайнц завъртя серия от 3 обиколки на “Фиорано” за събирането на данни за работата на новия аеродинамичен елемент.

Следобедната програма предвижда още 50 километра, като зад волана на SF-23 ще е Шарл Леклер, но от тима не са съобщили да той ще пробва нови елементи.

И Ферари планира подобрения за „Силвърстоун”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти