Маркес: 4-годишният договор с Хонда не беше грешка

Марк Маркс е сигурен, че 4-годишният му договор с Хонда не е грешка, въпреки трудностите, които има испанецът с мотоциклета на японците. Маркес подписа този контракт броени месеци преди да падне на “Херес” през 2020 година и да си счупи ръката.

“По времето, когато подписах договора с Хонда, през 2019, това не беше грешка - обясни Маркес. - Все още вярвам, че това не е грешка. Нямаше как да предположа, че ще си счупя ръката, че ще ми направят четири операции, че после ще има пандемия и как пандемията ще засегне Азия и Хонда, много повече от Европа. Тези неща няма как да бъдат контролирани. Целта ми беше да спечеля 4 титли за тези 4 години. Но не постигнахме това, сега имаме други проблеми и се опитваме да сме конкурентни на всички писти.”

Маркес обяви, че е готов отново да побеждава и допълни, че по време на тестовете “Мизано” в хода на сезона, ще стане ясно посоката, в която поема Хонда за следващия сезон.

Знае се кога Ямаха ще реши за Морбидели

“След напускането на Сузуки много хора дойдоха при нас - обясни Маркес. - Те работят основно по мотора ни за догодина, ще видим къде сме на изпитанията на “Мизано”. Имаме нужда от нещо повече, не става въпрос само за един пилот, а за всички пилоти на Хонда, които сега имаме проблеми. Стартирам в челото, но не мога да се боря с пилотите на Дукати.”

В Хонда не се страхуват, че Маркес ще си тръгне

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти