Везенков и Олимпиакос посягат към втора поредна титла

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще се изправят срещу Панатинайкос в четвъртия мач от финалната серия за титлата в гръцкото първенство. Срещата, която може да се окаже последна от битката между двата тима, започва тази вечер от 21:15 часа българско време в Олимпийския комплекс в Атина. В момента “червено-белите” разполагат с преднина от 2-1 успеха, като с още една победа тази вечер ще си подсигурят втората поредна титла в шампионата.

Официално! Гръцката лига взе решение за мач №4 между ПАО и Олимпиакос

Олимпиакос достигна за втори път до преднина в серията, след като спечели по доста убедителен начин третия мач. В неделя тимът на Йоргос Барцокас разгроми вечния си съперник със 75:52 и по този начин се поправи за грешната стъпка в предходната среща. Именно в мач №3 Везенков се завърна на паркета, след като получи контузия във втория двубой, и за 20 минути на терена спомогна със 7 точки, 4 борби и 1 открадната топка.

Двама контузени преди Панатинайкос - Олимпиакос

Треньорският щаб на колоса от Пирея прецени, че е по-удачно да не рискува със здравето на своя лидер и го остави да почива в последната четвърт на така или иначе вече решения дуел. През вчерашния ден Везенков отново поднови тренировъчен процес, сигнализирайки, че коляното му се подобрява с всеки изминал ден.

Ексклузивно! Везенков пред Sportal.bg: За да постигнеш нещо, трябва да оставиш нещо друго (Част II)

Иначе, днешният сблъсък ще се проведе пред пълните трибуни на Олимпийския комплекс, който е с капацитет от 17,600 места. Панатинайкос вече записа една домакинска победа над големия си съперник в серията - с 67:65 в мач №2, в който Везенков се контузи, Томас Уолкъп бе дисквалифициран, а Костас Слукас изобщо не се появи в игра заради контузия.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти