Топузаков: Дори и да спечелим баража аз няма да съм напълно удовлетворен

Наставникът на Левски Елин Топузаков говори пред медиите преди важния двубой на “сините” утре с Арда. Двата тима се изправят един срещу друг в бараж, който ще определи последния българския участник в Лигата на конференциите. Треньорът призна, че футболистите му осъзнават важността на двубоя и не иска да мисли, че може да се стига до дузпи. Топузаков обаче разкри, че дори и Левски да победи то той няма да е доволен напълно, защото според него на “сините” им приляга борба за първото място.

Капитанът на Левски: Повече от роден клуб

“Контузени имаме, те са ясни трайно контузените - Билал Бари и Кордоба. Роналдо се контузи преди двубоя с ЦСКА и е в лазарета също, най-вероятно няма да може да участва в утрешния мач. Откъм притеснения и липсващи футболисти това е. Всеки един мач може да донесе позитиви и негативи. Надявам се да покажем доста по-добро от това, което показахме преди 3 дни.

Не мисля, че загубихме справедливо, с оглед на показаното в Разград. С играта си и поведението си сами загубихме Вечното дерби, не толкова заради индивидуалните грешки, а просто, когато получиш гол и след това втори в такова дерби, е трудно да обърнеш нещата. В крайна сметка футболистите имат настроение винаги, но това не гарантира и не показва дали ще се представим добре на мача. Ние работим в тази насока, не мисля, че тези загуби ще им повлияят на футболистите. Трябва да покажем хъс, борбеност и себераздаване.

Мисля, че футболистите осъзнават колко е важен двубоя, защото и в разговори съм им казвал, че този мач осмисля сезона. Това е труд на тези футболисти и този отбор, в който трябва да покажат, че имат място в Европа. Мисля, че го осъзнават и се надявам да го въплатят в игра на терена.

Само две изречения за Арда, защото аз съм работил в началото на проекта там. Само добри думи за Арда и Кърджали. Доста футболисти, които са минали и през Левски, са там. Аз имам нужния респект и уважение, но е важното ние да ги пречупим. Емоционалното състояние не винаги е определящо. На терена изпъкват характерите, индивидуалните качества, хладнокръвието в определени моменти, които могат да решат или наклонят мача. Пълна концентрация, колкото продължи баража, за да победим и да докажем, че заслужаваме място в Европа.

Арда се оплака от “мръсни номера” преди баража с Левски

Преди, по време и след всяка тренировка говорим. Те са умни момчета и се надявам да са разбрали важността на двубоя. Няма отбор, който да е на топ ниво през целия сезон. Допуснахме грешни стъпки, но може би с ЦСКА беше единственият мач в моите очи, в който Левски не се представи по начина, по който трябва да изглежда. Трябва повече тичане и единоборства и да покажеш футбола, когато получаваш топката. Не участваш ли в двете фази на играта, не се получават нещата.

Не ми се иска да си го помислям, че ще се стига до дузпи. Не изключваме вариант, в който да не сме подготвени, но при всички положения няма да искаме и ще искаме да решим всичко в редовното време. Има хора, които тренират този вид наказателни удари, но повече не искам да говоря по тази тема.

Както всички знаем, по наложителност заместих Стоилов и довършвам сезона. Отборът показа доста добри игри. Мисля, че този отбор е достатъчно млад и перспективен, за да се развие още повече. И българите, и чуждестранните футболисти са на достатъчно малка възраст, за да се развиват и да показват, че заслужават място в Левски и могат да играят голям футбол. Моето лично усещане е, че дори и да спечелим баража аз няма да съм напълно удовлетворен, защото на Левски му приляга борба за титлата. Ако утре надделеем, ще изпълним целта “минимум”, заяви Топчо.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти