Спрягат австралиец за съперник на Тайсън Фюри

Австралийският боксов промоутър Анджело Дикарло разкри, че се оптива да организира битка в Австралия този август между местния боксьор Демси Маккийн и шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. Британецът също потвърди интерес към такава среща.

„Преди известно време започнахме да преговаряме за битка Демси - Тайсън Фюри в Австралия и мисля, че Демси е най-добрият вариант за Фюри“, каза Ди Карло пред News Corp. „Определено искаме тази битка. Имаме добри връзки с Matchroom и уважаваме Еди Хърн, но ще продължа да говоря с екипа на Фюри и ще видя докъде ще стигнем"

Краля на циганите не се е боксирал в Австралия като професионалист. В момента той е в Мелбърн, за да подкрепи своя съотборник и приятел Джоузеф Паркър в боксов двубой. По време на визитата си той говори пред медии и заяви, че би се радвал да се боксира в Австралия именно срещу Демси, за да се позабавлява и да го нокаутира за два три рунда.

„Ако Тайсън Фюри иска да се боксира в Австралия, тогава е логично да се боксира с австралиец“, добави промоутърът. - И от разговорите с отбора на Фюри разбрах, че имат нужда от голям противник. Демси и Джъстис Хъни са най-добрите боксьори в тежка категория на Австралия, но Демси е два метра висок и е левичар, което ще създаде истински проблеми на Тайсън. Надявам се, че можем да организираме тази битка за август"

Към момента Фюри няма официално насрочен двубой, но името, което най-често се нарежда до неговото от медиите е това на Олександър Усик. За съжаление на феновете на бокса, все още няма развитие в организирането на такъв двубой.

Фюри е категоричен, че ще приключи Усик за по-малко от шест рунда

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти