Валери Свиленов: Човекът в черно беше 12-ият играч на Рилецо

Наставникът на Ботев (Ихтиман) Валери Свиленов говори пред Sportal.bg след обрата, който неговият отбор сътвори срещу Рилски спортист в Самоков. Свиленов говори и относно формата на Югозападна Трета лига.

"Доволен съм като цяло от отбора, от играта. Бяхме доста по-класният отбор. Първото полувреме те имаха две чисти положения, но не успяха да ги вкарат, благодарение на нашия вратар. Също и ние изпуснахме стопроцентово положение в 43-ата минута, но като цяло съм доволен от играта и характера на отбора, който показахме последните 20 минути. Доста от полза ни е да имаме футболист като Балджийски, доста класен футболист за нивото на Трета лига, футболист с характер, какъвто трябва да има един капитан. 

Балджийски герой за Ботев (Ихтиман) при обрат над Рилски спортист

Като цяло, да си призная с ръка на сърцето, не съм доволен от формата на Трета лига - двете групи по 11, това разби Югозапада, а групата на Югозапад е по-добра да не кажа от Втора лига. Нямам нищо против вторите отбори, но нивото падна. Това все пак е аматьорска група, а ние се съобразяваме с вторите отбори, те си играят, когато им е кеф. Повечето - понеделник, вторник, сряда, петък, когато им е кеф, което за аматьорска група е проблем. Напрежението след дузпата днес? Да, дузпата си е дузпа. Но човекът в черно нажежи обстановката, той беше буквално беше 12-ият играч на Рилски спортист и ще спра дотук, за да няма наказания след това", каза Валери Свиленов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти