Отлична работа, татенце! Фонини надигра Мъри в здрава битка

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри (Великобритания) отпадна в първия кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс" в Рим.

Мъри, който в неделя спечели титлата на "Чалънджър" в Ех-ен-Прванс (Франция), се надяваше да продължи серията си от пет поредни победи, но загуби от представителя на домакините Фабио Фонини с 4:6, 6:4, 4:6 след почти три часа игра.

35-годишният Фонини, който е достигал до деветото място в класацията на АТП, но в момента е 130-и в света, изигра първия си мач от началото на април след лечение на травма, като имаше само две победи в десет срещи в Тура през годината.

Той успя да навакса ранен пробив пасив и стигна до успеха в първия сет, а във втората част Мъри дръпна с 5:1 и успя да изравни. В решаващия трети сет италианецът реализира брейк в самото начало и запази аванса си до края.

"Доволен съм, защото никога не е лесно да се завърнеш след контузия, особено на моята възраст. Но победа тук в Рим и то срещу наистина голям тенисист като Анди е нещо, което ме прави щастлив. Сега целта ми е да се възстановя максимално добре за следващата среща, но първо ще се порадвам на този успех", коментира Фонини.

Още от Тенис

Виж всички