Гигант превзе върха на Югоизток след успех над Сокол (Марково)

Гигант (Съединение) постигна ценен успех при гостуването си на Сокол (Марково) в среща от 33-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Отборът на Георги Мечечиев надделя над своя съперник с 2:1 и поне временно се изкачи на върха в класирането.

В началните минути на двубоя гостите от Съединение имаха лек превес във владението на топката, но не успяваха да застрашат вратата на Сокол. Така се стигна до 31-вата минута, когато Георги Коев засече центриране по земя на Аурел Мусай и откри резултата.

В самия край на първото полувреме отново Коев попадна в прегръдките на своите съотборници, след като засече с глава подаване на Християн Казаков. Кълбото се удари в гърба на противников играч и излъга вратаря на домакините, с което Гигант поведе с 2:0.

В началото на втората част вратарят на гостите Цветан Тодоров се отличи със две страхотни намеси - първо отказа излезлия очи в очи с него Виктор Панеков, след което спаси удар и на Алекс Георгиев.

В 60-ата минута Алекс Георгиев добре пресира защитник на тима от Съединение, който бе принуден да върне към своя страж, но нападателят на домакините не се отказа и му отне топката, за да намали резултата - 1:2. 

До края на редовното време Аурел Мусай, Георги Мавродиев и Мариян Гигов имаха възможност да реализират, но опитите им не се увенчаха с успех.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти