Бразилско шоу на “Герена”! Сектор “Б” “запали” стадиона в чест на Гунди

Левски надигра с 2:0 Септември в последен мач от 29-ия кръг на efbet Лига. Автори на попаденията станаха бразилците Рикардиньо (27) и Роналдо (76). Техният сънародник Уелтън също можеше да се разпише, но в 85-ата минута нацели напречната греда.

"Сините" постигнаха своята победа с човек по-малко, тъй като в 55-ата минута Краев получи директен червен картон.В 80-ата минута пък целият стадион избухна в аплодисменти в чест на 80-годишнината от рождението на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди, а сектор "Б" отбеляза събитието със заря.

След спокойно начало, в което Левски имаше териториално предимство, но без особени опасности пред вратата на Димитър Шейтанов, "сините" откриха резултата с първата си по-голяма възможност. Филип Кръстев намери добре Уелтон на границата на наказателното поле и бразилецът стреля. Ударът му обаче бе отклонен от Рикардиньо и топката влезе в мрежата за 1:0.

В 48-ата минута срещата бе прекъсната за известно време заради димки, които затрудняваха работата на ВАР, но те бързо се разсеяха и мачът продължи. Пет минути по-късно Кръстев шутира коварно отдалеч, но Шейтанов внимаваше и изби.

В 55-ата минута Левски остана с човек по-малко след директен червен картон на Краев. Полузащитникът на "сините" влезе с бутоните напред в крака на Чуич и съдията Гидженов го изгони.

Въпреки че играеше с човек по-малко, в 71-ата минута Левски създаде отлична възможност за втори гол, когато четирима футболисти на "сините" се откъснаха от центъра на терена срещу един бранител на Септември. Топката бе в Петрис, който напредна и шутира, а Шейтанов изби с глава.

Сто и осемдесет секунди по-късно Кръстев отправи изстрел от фал, но над вратата.

Така се стигна до 76-ата минута, когато домакините вкараха втори гол. Уелтън отправи амбициозен шут от дистанция, топката се отклони в тялото на бранител и се отправи балонно към наказателното поле на гостите. Бразилецът не се отказа, направи 20-метров спринт, пребори се със защитниците на Септември и с глава отклони за своя сънародник Роналдо. Той дриблира около няколко състезатели на съперника и след атрактивен диагонален удар в обратния ъгъл не остави шанс на Шейтанов - 2:0.

В 80-ата минута зрителите на "Герена" станаха на крака и избухнаха в аплодисменти заради 80-годишнината от рождението на великия български футболист Георги Аспарухов-Гунди. В негова чест сектор "Б" "запали" стадиона с ефектна заря.

Пет минути след това Уелтън бе близо и той да нареди името си сред голмайсторите след страхотен фалцов удар с десния крак, който се спря в напречната греда.

Така Левски заслужено се поздрави с успеха, който продължи добрата им серия в първенството, тъй като "сините" имат пет победи и едно равенство в последните си шест двубоя. По този начин те се доближиха на пет точки до третия ЦСКА 1948.

Септември пък допусна шесто поредно проражение и ще се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита.

ЛЕВСКИ 1:0 СЕПТЕМВРИ1:0 Рикардиньо (27)2:0 Роналдо (76)

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо,

СЕПТЕМВРИ: Димитър Шейтанов, Мартин Стоянов, Кристиян Пешов, Асен Георгиев, Константин Чешмеджиев, Мартин Ачков, Петър Чуич, Йоан Гаврилов, Красимир Станоев, Атанас Кабов, Влатко Стояновски

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти