Бивш вратар на Атлетико Мадрид осъди Арис

ФИФА присъди компенсация от 600 000 евро на бившия треньор на Арис (Солун) Херман Бургос, съобщават колегите от sportal.gr. Клубът и бившият вратар на Атлетико Мадрид бяха в спор за начина на прекратяването на договора, като Арис отказа да компенсира треньора.

От солунския клуб настояваха, че не бива да плащат обезщетение, тъй като специалистът не е изпълнил очакванията на клубното ръководство. Но ФИФА не призна тази клауза и присъди да се изплатят сумите, заложени до края на контракта на аржентинския наставник.

Бургос беше отстранен na 28 август миналата година след два поредни неудачни мача. Най-напред дойде поражението с 1:2 от Макаби (Тел Авив), довело до отпадането в Лигата на Конференциите, а дни по-късно тимът отстъпи с 1:3 на Панeтоликос. След Херман Бургос на треньорската скамейка застана бившия директор и наставник на ЦСКА Алан Пардю, но и той вече е извън клуба заради незадоволителни резултати.

От Арис коментираха пред медиите, че нямат притеснения заради загубеното дело и че подготвят обжалване пред Арбитражния съд по спорта (КАС).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти