Алегри се ядоса на информация за недоволен свой играч

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри видимо се подразни на информацията на “Кориере дела Сера”, че негов играч е изразил недоволството си от тактиката на своя треньор. Според вестника след загубата от Интер в сряда неназован футболист на “бианконерите” признал следното: “Физически ние сме съсипани. С промените в състава във всеки мач изпитваме трудности да изградим стил на игра”.

По време на днешната си пресконференция обаче самият Алегри отрече да е имал подобни оплаквания от свои играчи. “Не съм имал конфронтации с футболистите. Какво се е случило? Защо? Кой го е написал? Кажете ми имената. Сега трябва да се концентрираме само върху утрешния мач. Хората имат голямо въображение и когато Ювентус губи, много неверни неща се казват. Просто трябва да млъкнем и да се захванем за работа. Онзи ден чух речта на Янис Адетокунбо за провалите в спорта. Ще има моменти, в които няма да побеждаваме, но трябва да създадем подходящите условия, за да печелим. Само единият отбор побеждава и трябва да бъдем именно него”, заяви той.

Специалистът също така отчете слабата форма на тима напоследък, но изрази надежда, че представянето на Юве ще тръгне в положителна насока още в неделния мач с Болоня. “Намираме се в лоша серия с пет загуби (всъщност четири в Италия - б.р.). Утре имаме възможност да преобърнем нещата, но Болоня и Тиаго Мота вършат отлична работа. Предстоят ни важни 35 дни. Трябва да работим усърдно и да предприемем действия, защото, когато не печелиш, ти грешиш. Затова е необходимо да реагираме. Клуб като нашия трябва да бъде в Шампионска лига през следващия сезон, включително и заради финансови причини. Също така сме се прицелили във финал в Лига Европа”, продължи Алегри.

“Не сме в най-добрата си форма, което е нормално, когато имаш играчи, завръщащи се от период на дълго отсъствие. Трябва да се върнем към това да бъдем на високо ниво. Все пак сме късметлии, че разполагаме с млади, надежди и качествени футболисти. Трудният период е сега, а не, когато ни отнеха 15 точки. Не говоря само за отбора. Всички трябва да сме задружни и непоклатими. От моменти като този трябва да излизаме без да виждаме нашата перспектива като по-негативна, отколкото всъщност е. При завръщането ми знаех, че щеше да бъде трудно веднага да се върнем към триумфите. Миналата година загубихме два финала, а през тази наложихме множество млади играчи. Винаги е важна перспективата, с която оценяваш сезоните”, добави треньорът на “Старата госпожа”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти