Уест Хам разби Борнемут и вече вижда спасението

Уест Хам разби с 4:0 като гост Борнемут в пряк сблъсък между два от тимовете, които са замесени в борбата за оцеляване в Премиър лийг. Футболистите на Дейвид Мойс изиграха един от най-силните си двубои през този сезон в Премиър лийг и надиграха почти безапелационно “черешките”. Лондончани вкараха цели три попадения още през първата част, когато точни бяха Микаел Антонио (5’), Лукас Пакета (12’) и Деклан Райс (43’), а през второто полувреме се разписа и Пабло Форналс (72’).

Футболистите на “чуковете” излязоха напред в резултата още в петата минута, когато Микаел Антонио бе оставен напълно непокрит и засече центриране от корнер за 1:0. Нещата продължиха да се развиват отлично за гостите и те удвоиха преднината си преди да са изтекли 12 минути от срещата, когато центриране отдясно на Владимир Цоуфал прескочи няколко футболисти, но стигна до притичалия от по-задна позиция Лукас Пакете, а той с глава направи 2:0 пред погледа на Нето.

Борнемут имаше два отлични шанса за попадение чрез Джеферсон Лерма и Доминик Соланке, но и в двете ситуации Лукаш Фабиански се справи отлично и спаси и двата изстрела.

Трето попадение дойде в самия край на първата част и отново след изпълнение на корнер, когато отново отбраната на тима не се ориентира правилно и допутна топката да стигне до Деклан Райс, а той необезпокояван отбеляза с хубав удар за 3:0.

Лондончани стигнаха до четвърто попадение на своята сметка двайсет минути преди края на двубоя, когато “черешките” за пореден път загубиха топката в средата на терена доста елементарно, след което Джаред Боуен напредна отдясно и центрира, а Пабло Форналс с доста красиво изпълнение успя да реализира.

Почти веднага след голът пък в другото наказателно поле Доминик Соланке удари греда след изстрел с глава, но Фабиански отново бе на позиция и можеше да спаси, ако се налагаше. Отново бившият нападател на Ливърпул пропиля нова добра възможност петнайсетина минути преди края на срещата. Кийфър Мур също успя да засече центриране в пеналта, но топката премина покрай дясната греда. В добавеното време Максуел Корне обаче вкара ново попадение за Уест Хам, но то бе отменено след намеса на ВАР.

Тази победа даде нова глътка въздух в борбата на спасение за Уест Хам, който вече се изкачи на 13-ото място в класирането с 34 точки. Борнемут пък е две позиции по-назад с 33 пункта.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти