България приема Словения в търсене на нова победа

Със своите 13 победи от изиграните последни 14 официални мача, националният отбор на България по ръгби 15 за мъже успя да се изкачи с 35 позиции в световната ранг листа.

Националите вече са 59-и в световната ранглиста, като успяха за 4 години да се изкачат от 95-от до 59-от място.

Амбициозният тандем на “лъвовете”, начело с френския селекционер Ромен Балмис, има огромния шанс пред себе си да окупира първата позиция в своята квалификационна група за Европейско първенство на 29 април 2023 година.

Мачът срещу словенците, които са и последният отбор, който ни е побеждавал, ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 15:00 часа.

Селекционерът на “лъвовете” е повикал най-доброто за предстоящата среща, като 32-ма ще се подготвят в дните преди мача на спортната база "НСА".

България играе в конференция 1 - Юг, а съперници са ни още отборите на Кипър, Израел и Малта.

Към момента националите са с 2 победи от 2 мача и 8 точки.

Цяла България може да се обедини около този ръгби мач на тази дата и да повярва, че заедно може да постигнем всичко! Билетите за мача ще са със символична цена 10 лв., като посетители под 18 години ще влизат безплатно.

Разбира се, има опция и за закупуване на билети онлайн от следния линк: https://urboapp.com/bg/e12932-bulgaria-slivenia-29-04-2022-rugby

Феновете могат да ни подкрепят и от домовете си, като БНТ3 ще предава на живо, а също така Ръгби Европа ще има линк с живо излъчване.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти