Олимпийският шампион Чопра започва сезона на Диамантената лига в Доха

Олимпийският шампион в хвърлянето на копие от Токио Нийрадж Чопра ще направи първия си старт за сезона на Диамантената лига в Доха на 5 май. Чопра, който е носителят на диамантения трофей за миналата година, ще премери сили със световния шампион Андерсон Петерс от Гренада и с олимпийския сребърен медалист Якуб Вадлейч (Чехия).

Чопра има личен рекорд 89.94 метра, но заради контузия пропусна турнира от Диамантената лига в Доха през миналата година. Именно на това състезание Петерс спечели с 93.07 метра, което е петият най-силен резултат в историята на дисциплината. Бронзовият световен медалист Вадлейч завърши втори с личен рекорд от 90.88 м.

Надпреварата в сектора за хвърляне на копие се очертава много силна, тъй като в Доха ще участват още европейският шампион Юлиан Вебер (Германия), четвърти на олимпийски игри и световно първенство, носителят на олимпийска титла Кешърн Уолкът (Тринидад и Тобаго, личен рекорд 90.16) и още един световен шампион - Джулиъс Йего (Кения, личен рекорд 92.72).

Една от целите на Чопра тази година е да премине границата от 90 метра.

“Близо съм до границата от 90 метра, ще означава много за мен да я премина. Миналата година беше добра за мен с нов личен рекорд и световно сребро, както и победа в Диамантената лига, тази година носи нови възможности. Целта ми за това лято е Световното първенство, Азиатските игри и да защитя титлата си в Диамантената лига”, каза Чопра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти