Сарджънт се извини на Де Врийс за удара в Австралия

Рестартът от място само две обиколки преди финала на неделната Гран При на Австралия ще се помни още дълго време заради масовия инцидент, до който се стигна в първия завой.

Всичко започна когато Карлос Сайнц се докосна със своя сънародник Фернандо Алонсо, което завъртя двукратния световен шампион. Този контакт между двамата испанци допълнително събра колоната, тъй като Сайнц бе с много ниска скорост.

В последствие двамата пилоти на Алпин – Пиер Гасли и Естебан Окон се удариха на правата между завои №2 и №3 на трасето в Мелбърн, а зад тях имаше още един инцидент, в който участие взеха Ник де Врийс и Логан Сарджънт. Американският новобранец в екипа на Уилямс тотално обърка своето спиране за първия завой на „Албърт парк“ и буквално торпилира пилота на Алфа Таури. След този контакт и двамата се озоваха в зоната за сигурност и напуснаха надпреварата.

Малко изненадващо този инцидент дори не беше разследван от комисарите, които обаче наказаха с 5 секунди Сайнц, което смъкна испанския пилот на Ферари с осем позиции назад в класирането в края на надпреварата. Липсата на разследване и наказание не попречи на Сарджънт да поеме отговорност за удара в Де Врийс и да се извини на нидерландеца. Американецът също така добави, че една от причините да се стигне до този контакт е ниската температура в гумите и спирачките на неговия автомобил преди рестарта.

Норис с остра критика към гумите на Пирели

„Когато натиснах педала на спирачките нищо не сработи – нито гумите, нито спирачките бяха с нужната температура. Докоснах спирачките и блокирах предните колела. Извинявам се на Ник, не ми е приятно, че денят завърши по този начин. Трябва да видим какво се случи. Беше много странно защото в предишните два старта бях натиснал спирачките на същото място“, обясни Сарджънт.

Американецът също така разкри, че за него не е било приятно да трябва цели три пъти да стартира от място в хода на неделното състезание, тъй като той все още не се чувства съвсем комфортно във фазата на стартиране.

Хюлкенберг: Това, което се случи в Мелбърн не е в ДНК-то на Формула 1

„Ако трябва да съм честен като новобранец не ми хареса да правя три старта, защото все още работя върху тях. Последният не се разви по план, това е сигурно. Наистина не знам какво се случи“, заяви пилотът на Уилямс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти