Бяла и Етър 64 с нови победи в основната фаза на женското хандбално първенство

Защитаващият титлата си Бяла и Етър 64 (Велико Търново) постигнаха във втория кръг от основната фаза в първенството на "А" РХГ при жените и направиха нова крачка към Суперфинала за златните отличия.

Шампионките, които завършиха на първо място в редовния сезон, надделяха над гостуващия Търновград с 25:23 (15:11) и останаха на върха на класирането със 7 точки.

Етър 64 (Велико Търново) спечели Купата на България по хандбал за жени

Великотърновки пък се наложиха над домакина Свиленград с 42:31 (18:13) и заемат второто място с 6 точки, като вече имат аванс от 5 пред сребърните медалистки от миналия сезон. Търновград е последен с 0 точки.

"Виолетовите", които по-рано през месеца спечелиха за рекорден 15-и път Купата на България, изоставаха в резултата в Свиленград само веднъж в мача при 2:3 в 5-ата минута, след което постепенно наложиха волята си. Със силна серия от 6:1 гола Етър дръпна с 12:6 в 18-ата минута, след което дълго време поддържаше аванс от 5-6 гола. Нова силна поредица от 5 безответни попадения позволи на гостенките да поведат с 33:22 в 47-ата минута, което оканчателно предреши мача.

Миглена Христова беше най-добра за победителките с 12 гола, а Александра Замишляк добави 9. В отсъствието на лидерката на Свиленград Кристина Миланова най-резултатни за домакините бяха Стефка Агова и Ралица Димитрова с по 7 попадения.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти