Обновено класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия

С решението на стюардите на Гран При на Саудитска Арабия да отменят 10-секундното наказание на Фернандо Алонсо, което коства на испанеца подиума в Джеда, настъпи една съществено промяна в класирането при отборите след втория старт за сезона във Формула 1.

Обрат! ФИА върна подиума на Алонсо

След като оригиналния ред на финиширане бе възстановен и Алонсо отново бе класиран на подиума активът на неговия отбор Астън Мартин се увеличи от 35 на 38 точки. В същото време екипът на Мерцедес, чийто пилот Джордж Ръсел бе класиран на подиума след първоначалното решение Алонсо да бъде наказан, губи три пункта и сега също е с актив от 38.

Обновено класиране при пилотите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия

В този случай, за да се реши кой от двата отбора ще бъде класиран по-напред се вземат под внимание резултатите на техните пилоти в отделните състезания. Тъй като Алонсо и Астън Мартин имат две трети места в първите два старта за сезона, а Мерцедес са с най-добро постижение от четвърто място (на Ръсел в Джеда) екипът от Силвърстоун получава предимство и заема втората позиция във временното класиране в конструкторския шампионат. Начело с 87 пункта продължава да е тимът на Ред Бул, който има две двойни победи в първите два кръга за годината.

Серхио Перес триумфира в Джеда, Верстапен стигна до второто място

Пълното обновено класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Саудитска Арабия: 1. Ред Бул – 87 2. Астън Мартин – 38 3. Мерцедес – 38 4. Ферари – 26 5. Алпин – 8 6. Алфа Ромео – 4 7. Хаас – 1 8. Уилямс – 1 9. Алфа Таури – 0 10. Макларън – 0

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти