Стефка Костадинова: Надявам се на силна делегация в Париж

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова участва днес в церемония по отбелязването на 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024, след което коментира и очакванията си за българските спортисти за предолимпийската година.

"Всеки един спортист знае колко е важна олимпийската квота, всеки един се готви в момента да покрие олимпийска квота. Надявам се догодина да бъдем една много силна делегация със спортисти, които са в супер спортна форма, тъй като всеки един от тях знае колко важна е Олимпиадата. Тя се провежда на четири години, това е върхът на една спортна кариера, така че пожелавам им от все сърце, тъй като аз съм минала този дълъг, дълъг път в спорта и знам колко е важно, първо, да са живи и здрави, второ, да са много добра спортна форма и да не се плашат от конкуренцията", каза Костадинова.

"Миналата година беше годината на младите таланти, пожелавам им сила, кураж, да вярват на своите треньори и своя екип и да покажат всичко от себе си. България заслужава да има олимпийски шампиони, олимпийски медалисти. По-миналата година в Токио беше много силна Олимпиада за България, беше женската Олимпиада, чухме три пъти българския химн, този път нека да го чуем повече пъти", допълни председателят на БОК.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти