Дешан си навлече гнева на Бензема с “истината” за контузията на нападателя, коствала му Мондиала

Звездата на Реал Мадрид Карим Бензема за пореден път влезе в пререкание с Дидие Дешан. Повод за това стана вчерашното интервю на селекционера на Франция пред “Льо Паризиен”, в което той обясни за обстоятелствата около отпращането на нападателя от лагера на отбора за Мондиал 2022, след като получи контузия точно преди началото на турнира.

“Обидно е да се говори, че решението за отпращането му е било твърде прибързано. При всички случаи има само една истина и Карим знае това. Той се присъедини към нас на 14 ноември след период на полупасивност в неговия клуб. Следваше тренировъчна програма, като завръщането му към груповите занимания се забави. Както беше с Рафаел Варан, фокусът ми не беше непременно да е готов за първия мач с Австралия. Когато Карим се контузия, докторът ни го заведе до клиниката “Аспетар” за преглед. Карим изпрати резултатите на някой в Мадрид, който също му дал своето мнение. Когато се прибра в хотела, вече беше минало полунощ. С Карим се видяхме в неговата стая заедно с доктора ни, който дойде, за да обобщи резултатите от прегледа.

Карим беше разстроен, защото това Световно първенство значеше много за него. Той ми каза: “Всичко свърши”. Диагнозата на нашия лекар съвпадна с тази, която беше получил от Мадрид. В най-добрия случай той щеше да се завърне към тренировките на 10 декември (когато беше 1/4-финалът срещу Англия - б.р.). На излизане аз му казах: “Карим, няма нужда да бързаш. Разбери се с тийммениджъра за прибирането си. Когато се събудих, разбрах, че вече си е тръгнал. Решението е негово, разбирам го и го уважавам”, разказа Дешан пред вестника.

Бензема не се забави с реакцията си и веднага публикува две “сторита” в Инстаграм, насочени към Дешан. На едното се вижда част от интервюто със следния лаконичен коментар на голмайстора: “Каква дързост”, добавяйки емоджи на клоун. Второто представлява видео на мъж, който казва на френски: “Лъжец! Да, ти си лъжец. Ти лъжеш. Ти си голям лъжец!” Играчът е добавил като текст: “Свети Дидие, лека нощ…” отново с емоджи на клоун.

Още от Футбол свят

Виж всички