Георги Иванов и Лъчезар Димов се срещнаха с представители на футболните клубовете и школи в София

Днес в НСА се проведе поредната дискусионна среща за развитието на детско-юношеския футбол в страната, инициирана от БФС. Това е седмото поредно подобно събитие. Преди това бяха посетени градовете Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана и Благоевград.

Техническият директор Георги Иванов и главният методист Лъчезар Димов представиха целите и насоките за работа в детско-юношеския футбол, заложени в стратегически план за следващия 4-годишен период. Също така бяха обсъдени и конкретни методики за развитие на детско-юношеските школи, спрямо целите и условията, с които разполагат. Ключова част от презентацията бяха резултатите и изводите от стартиталата през септември 2022 година - “Национална програма за обучение на таланти”, касаеща футболисти до 14-годишна възраст, както и въвеждането на нова онлайн академия в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната.

Срещата завърши с дискусия, в която бяха коментирани проблемите на детско-юношеския футбол и конструктивни решения, които могат да се вземат за положителното развитие на подрастващите.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти