Рекордьорът Хари Кейн

В един на пръв поглед невзрачен мач Тотнъм победи Фулъм с 1:0 като гост и прибави три точки, които по-късно могат да се окажат от решаващо значение в борбата за топ 4. Вечерта на “Крейвън Котидж” обаче ще бъде запомнена с нещо друго.

Хари Кейн изравни и подобри няколко рекорда едновременно и несъмнено се превърна в най-качествения футболист на шпорите през последните няколко декади.

Само със стъпването си на стадиона в английската столица Кейн записа своеобразен рекорд, записвайки своя мач номер 300 в Премиър лийг.

Нататък в добавеното време на първото полувреме Хари Кейн вкара единственото попадение в мача. Така “Крейвън Котидж” се превърна в общо 33-ото различно място в Премиър лийг, на което 29-годишният нападател се е разписвал. Само трима други футболисти са го правили на повече места - Франк Лампард и Уейн Рууни на по 34, както и Андрю Кол на 37.

Но освен личният рекорд, както и този в Премиър лийг, Хари Кейн записа едно знаменито постижение, с което записа името си в златните архиви на Тотнъм. Той се превърна в най-резултатния футболист на “шпорите” за всички времена, изравнявайки рекорда на Джим Грейвс от 266 гола. Класация, която по всяка вероятност Кейн съвсем скоро ще оглави еднолично.

Още от Футбол свят

Виж всички