Лече осъществи пълен обрат срещу Лацио

Лече успя да се справи с амбициозния Лацио и надделя с 2:1 в домакинството си на “орлите” в мач от 16-ия кръг на Серия А. Това бе трета поредна победа за възпитаниците на Марко Барони, които нанесоха пък втора поредна загуба на своите гости, които се сгромолясаха срещу Ювентус преди паузата заради Световното първенство в Катар.

Лацио взе ранна преднина благодарение на своя голмайстор Чиро Имобиле, който ги изведе напред още в 14-ата минута, но футболистите на Лече излязоха напълно преобразени през втората част и осъществиха пълен обрат чрез попаденията на Габриел Стрефеца (57’) и Лоренцо Коломбо (72’).

Играчите на Маурицио Сари започнаха по-активно двубоя и можеха да поведат още в 6-ата минута, когато Николо Казале засече центриране, но ударът му премина над горната греда.

“Орлите” успяха да излязат напред в резултата още в 14-ата минута, когато Чиро Имобиле бе намерен отлично зад гърба на бранителите на домакините и с едно докосване с десния крак прати топката в мрежата зад Фалконе за 0:1. Имаше известни съмнения дали не е имало засада при подаването, но от ВАР не дадоха подобен сигнал.

Няколко минути след това Имобиле можеше да стигне и до втори гол след центриране на Сергей Милинкович-Савич, но топката премина над горната греда. Малко след това изгодно положение пропиля и Башич.

Лече възстанови равенството в в 57-ата минута, когато високата преса на домакините даде резултат, след което играч в жълто и червено стреля, Иван Провиден не изби достатъчно добре и Габриел Стрефеца прати топката в мрежата за 1:1.

Играчите на Марко Барони постигнаха пълен обрат в 72-ата минута, когато Федерико Ди Франческо получи отлично диагонално подаване в наказателното поле и без да губи време отправи топката успоредно на голлинията, където младежкият национал Лоренцо Коломбо отблизо направи 2:1.

В оставащите минути до края играчите на Лацио отново опитаха да застрашат вратата на Фалконе в желанието си да стигнат поне до равенството, но така и не успяха да вкарат нов гол.

С тази точка Лацио е пети в подреждането на Серия с 30 точки, колкото имат и Интер, който е четвърти, и Рома (шесто място).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти