Манчестър Юнайтед записа четвърта поредна победа и гледа смело към челните места

 Манчестър Юнайтед  победи Борнемут  с 3:0 в мач от 19-тия кръг на Премиър Лийг на “Олд Трафорд”.  Каземиро откри резултата за домакините в 23-та минута след добро центриране от пряк свободен удар на Кристиан Ериксен. В 49-ата минута Люк Шоу удвои преднината на Ман Юнайтед. В 86-та минута Рашфорд сложи точка на спора с трети гол. 

"Червените дяволи” продължиха добрата си серия в първенството и записаха четвърта поредна победа, като по този начин са с равни точки с 3-тия Нюкасъл, но с мач по-малко. Гостите пък са в неприятна поредица от три последователни загуби и в момента са на 15-а позиция, в близост до зоната на изпадащите.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг направи няколко промени в състава си. Капитанът Хари Магуайър се завърна в състава и замени Рафаел Варан. Той си партнира в центъра на защитата заедно с Виктор Линдельоф, който също отново бе титуляр. Маркъс Рашфорд и Дони ван де Беек също започват мача и помагаха на Бруно Фернандеш в предни позиции. Атаката на “червените дяволи” отново води Антони Марсиал.

Наставникът на “черешките” Гари О’Нийл е предприел само две промени в сравнение със загубата на Борнемут от Кристъл Палас с 0:2. Крис Мефъм бе титуляр на левия бек за сметка на Земура, а Кийфър Мур отстъпи мястото си в нападение за сметка на Райън Кристи.

Срещата започна спокойно, без кой знае какви положения, като и двата отбора се стараеха да разиграват топката и да не допускат грешки. В 11-ата минута дойде първото положение в мача, когато Люк Шоу центрира добре и Марсиал нанесе неточен удар с глава. Осем минути по-късно Каземиро центрира добре в наказателното поле на Борнемут, но Дони ван де Беек не съумя да овладее топката.

В 23-та минута дойде първото попадение. Кристиан Ериксен центрира чудесно от пряк свободен удар и Каземиро, който беше оставен непокрит, нямаше никакъв проблем да открие резултата - 1:0 за Ман Юнайтед. Пет минути по-късно дойде първата по-опасна ситуация за Борнемут, когато Люис Кук намери Доминик Соланке, но ударът на нападателя мина встрани от вратата на Де Хеа. 

В 34-та минута Бруно Фернандеш центрира опасно, но Лойд Кели успя да се намеси и да изчисти, последва опасен удар на Каземиро, който обаче бе блокиран. Три минути по-късно пък Ериксен имаше добра възможност да удвои от пряк свободен удар, но шутът му срещна стената.

В края на полувремето нидерландецът от Ман Юнайтед Дони ван де Беек се контузи и бе заменен принудително от аржентинския талант Алесандро Гарначо.

В началото на втората част Люк Шоу удвои за Манчестър Юнайтед под все по-засилващия се дъжд. В 49-ата минута Бруно Фернандеш намери влезлия Гарначо, който пусна чудесен успореден на вратата пас и левият защитник на “червените дяволи” не остави шансове на Травърс за 2:0. Само шест минути по-късно направилият отличен мач Каземиро центрира и Марсиал пропусна да се разпише с глава от непосредствена близост.

Девет минути след това дойдоха моментите на Борнемут, като удар на Филип Билинг с глава бе избит с вещина от Де Хеа, а при добавката му голкипърът на домакините нямаше проблеми. Още в следващата атака Джейдън Антъни излезе очи в очи с испанския страж, но вратарят на Ман Юнайтед отново бе на висота и спаси.

Гостите опитаха натиск, с който да се върнат в мача, но освен няколко по-опасни центрирания не съумяха да създадат още нещо интересно. Ман Юнайтед пък прие играта в своята половина, но и опитваше контраатаки, като в 71-ва минута далечен удар на Рашфорд бе неточен. Седем минути по-късно при нова контра за "червените дяволи" Гарначо излъга добре защитник на Борнемут в наказателното поле и стреля, но топката се чукна в страничната греда на Травърс. 

В тези минути домакините пропуснаха да увеличат аванса си, като  опасен удар на влезлия като резерва Еланга бе блокиран. В 81-вата минута пък изстрел на друга резерва - Далот, бе спасен от стража на Борнемут. Минута по-късно Гарначо стреля от наказателното поле, но Травърс пак спаси. Борнемут отговори с опасен, но неточен удар на Антъни в следващата атака.

В 85-ата минута удар на Бруно Фернандеш рикошира, но вратарят на Борнемут изби в корнер. Минута по-късно обаче резултатът стана 3:0. Люк Шоу центрира добре и намери Бруно Фернандеш, който пусна топката чудесно и за Рашфорд бе детска игра да реализира.

В последните минути на мача опасно центриране бе избито от вратаря на Борнемут, а "черешките" отговориха с нов удар на Джейдън Антъни и поредното спасяване на Де Хеа. Последва и центриране на влезия като резерва Дембеле, което кацна на напречната греда на Ман Юнайтед, но това не бе достатъчно за почетно попадение.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти