Тен Хаг: Играчите искат трофеи, но трябва да изградим отбор, който може да ги печели

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг застана пред медиите няколко дни преди подновяването на битката в Премиър лийг дни след края на Световното първенство в Катар. “Червените дяволи” на практика се завърнаха към двубоите си, тъй като в сряда вечер отстраниха Бърнли в “Карабао къп”, но на 27-и декември се завръщат към битките в първенството с домакинство на Нотингам Форест. Нидерландецът обаче би искал неговите играчи бързо да се завърнат към ритъма от преди прекъсването за Мондиал 2022.

Манчестър Юнайтед оглежда звезда на Аякс

“Наясно сме, че конкуренцията в първенството е тежка, има седем или осем клуба, които се борят за първите четири позиции. Това е страхотно за феновете, които гледат, но отборите трябва да излизат и да се борят за трите точки във всеки мач, но аз гледам и процеса на нашето представяне. Разбира се, трябва да постигнем и резултати, но процесът е в правилната посока, напредваме и мисля, че имаме добри шансове да стигнем до топ 4,” обясни нидерландецът.

След това той бе попитан дали има шанс някой от двамата финалисти на Манчестър Юнайтед - Лисандро Мартинес за Аржентина и Рафаел Варан за Франция да вземат участие в двубоя срещу Форест. “Червените дяволи” имаха проблеми в тази зона срещу Бърнли, когато се наложи Каземиро да си партнира с Виктор Линдельоф.

“Не знам дали някой от тях ще е на разположение, не мога да ви отговоря. Лисандро Мартинес все още празнува в Аржентина. Това е много емоционален момент, да спечелиш световната титла за своята страна е великолепно постижение, най-високото ниво. Но също така той трябва да приеме, че Премиър лийг се подновява на 27-и декември. Варан, разбира се, е разочарован, но също така може да се гордее с това, че стигна финал, както и всичко останало в своята кариера. Той има толкова много трофеи,” коментира треньорът.

Ерик тен Хаг отговори и на въпроси около трудностите с подновяването на мачовете на клубно равнище след края на Световното, което поставя отборите в деликатна и особена ситуация, тъй като никога преди това не се е случвало да има подобен шампионат по време на сезона.

“Всички знаем, че двубоите се рестартираха няколко дни след финала, но всички трябва да го приемат и да са готови. И мениджърите, и щабовете, но също така и играчите. Те искат трофеи. Ние искаме да изградим силен отбор, който да може да се бори за такива. Трябва да сме готови за тежката конкуренция. Не е лесно, но нищо във футбола на най-високо ниво не е лесно. Трябва да приемем нещата и да се справим, да работим умно и да постигнем нужното ниво на представяне и резултати,” заяви специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти