Българската щафета 4 х 200 завърши на престижното осмо място на Световното първенство по плуване в Мелбърн

Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен стил за мъже се класира на осмо място на Световното първенство по плуване в малък басейн в Мелбърн (Австралия). 

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев финишираха за 6:59.12 минути в първия финал на български квартет на световен шампионат по плуване.

Четирима дадоха шести резултат в квалификационните серии с национален рекорд от 6:56.42 минута в сутрешната сесия на шампионата, а Мицин на първи пост направи рекорд на България на 200 метра свободен стил с 1:43.76 минути.

На първи пост Мицин предаде 8-и, след това Братанов изпревари плувеца на Канада, но в края на поста отново България беше осма. Антъни Иванов изведе щафетата до седмо място, но пак Канада ни изпревари. На четвъртия пост Янчев плува добре, но квартетът ни завърши осми.

Исторически успех! Българската щафета 4 х 200 метра е на финал на СП в Мелбърн

Киърън Смит, Карсън Фостър, Трентън Джулиан и Дрю Киблър от САЩ триумфираха във финала с нов световен рекорд с 6:44.12 минути. Американците свалиха повече от две секунди и половина от старото върхово постижение на Бразилия от 6:46.81 минути на 14 декември 2018 година в Ханчжоу (Китай).

Домакините от Австралия завършиха на второ място с континентален рекорд от 6:46.54 минути, а с бронза се окичиха италианците с 6:49.63 минути.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти