Присъдата на Матю ван дер Пул за нападение над две тийнейджърки бе отменена

Присъдата на нидерландския колоездач Матю ван дер Пул за нападение над две тийнейджърки в навечерието на световното първенство в Австралия през септември бе отменена от окръжния съд в Сидни.

27-годишният спортист се призна за виновен за скандала, който е вдигнал на двете момичета на 13 и 14 години, които са хлопали на вратата на хотелската му стая. За него му бяха повдигнати две отделни обвинения, а състезателят на Алпецин-Декьонинк бе глобен и с 1500 долара. Ван дер Пул обаче обжалва присъдата и в крайна сметка бе оневинен, след като съдът намери, че действията му са били в "отговор на дразнещо и настъпателно поведение" от страна на момичетата.

"Той не се нуждаеше от присъда. Той е отдаден спортист и колоездач. Важно е тези въпроси да бъдат отхвърлени", каза адвокатът на колоездача Майкъл Боу пред медиите в Австралия.

Ван дер Пул, който има етапни победи в обиколките на Франция и Италия и е една от големите звезди на колоезденето, не успя да завърши участието си във финала на световното първенство, отказвайки се 230 километра преди финала, като според Боу той е бил повлиян от случилото се часове по-рано.

Световната титла в общия шосеен старт бе спечелена от белгиеца Ремко Евенепул.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти