Президентът на Анже призна, че трудно ще задържи мароканските си национали

Президентът на френския елитен футболен отбор Анже - Саид Шабан, призна, че клубът трудно ще задържи двамата си марокански национали, които блестят на Световното първенство в Катар. 

"Подготвяме се за всичко, имаме среща този следобед с треньора и спортния координатор, за да проучим всички възможни сценарии и да бъдем изненадани", коментира Шабан пред радио "Монте Карло", цитиран от агенция "Франс прес". Двамата национали на Мароко - Софиан Буфал и Азедин Унаи може да напуснат Анже още през зимния трансферен прозорец, който отваря през януари, или през лятото. 22-годишният Унаи, представен от президента като "пълен с талант", е обект на интерес от страна на Барселона, който може да опита да го купи през зимата. Каталунският клуб иска да привлече халф, за да облекчи задачата на Гави и Педри и да им осигури конкуренция. "Дали има интерес? Има немалък интерес към тях", призна президентът пред радиото. "Знаете, че не можем да задържим футболист, който иска да напусне", добави Шабан. 

Той каза, че е горд, че отборът му има двама футболисти на полуфиналите на Световното първенство, без да брои защитникът Ромен Саис, който също е минал през Анже. Според специализирания сайт Transfermarkt цената на Софиан Буфал е била 8 милиона евро през ноември, а Азедин Унаи е оценен на 3,5 милиона евро. Буфал премина в Анже през 2020 година, като пристигна като свободен агент от Саутхямптън. Унаи бе купен за 450 000 евро през 2021 година от третодивизионния френски Авранш.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти