Иван Редовски: Трудна, но заслужена победа

Старши треньорът на Балкан Иван Редовски остана доволен, след като неговият отбор спечели Купата на АФЛ на Област Стофия. Тимът от Ботевград се наложи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Рилски спортист.

Наставникът на третодивизионния отбор сподели, че е важно, че Балкан се класира за следващата фаза на надпреварата, въпреки че това се е случило по възможно най-трудния наичн.

Балкан (Ботевград) спечели финала за Купата на АФЛ Област София след дузпи

"Заслужена победа за нашия отбор, въпреки че стана по най-трудния начин. Бяхме по-добрия отбор през целия мач, изпуснахме доста положения. Накрая трябваше да чакаме дузпите. Заслужена победа с една добра игра. 



Радостно е, че за пореден път се класираме за пролетния дял на тази Купа. Хареса ми играта на отбора в този сгъстен цикъл, имахме свеж вид. Добре е, че спечелихме срещата, дори по най-трудния начин. 



За нас тази пауза идва в неприятен момент, защото играем добре и приятно. В добър игрови ритъм сме, който напипахме след седми, осми кръг. Ще оставим момчетата да почиват до към 15 януари, след което имаме достатъчно време да навлезем в добър ритъм. 



Почти сигурен участник сме в първата петица в горната част на таблицата. Очаквам един добър полусезон и да продължим да надграждаме. 



Базата ни е в доста напреднала фаза, направихме едно изкуствено игрище, което е бижу за нашия град. Там приемаме домакинските си срещи в момента. Направихме целия терен на централния ни стадион с подкрепата на БФС и г-н Борислав Михайлов. Изцяло тяхно финансиране, за което сме им благодарни.



Оттам нататък трябва да намерим финанси, но нека се класираме и спортно-технически за професионалния футбол. Конкуренцията през всичките години е жестока. 



Селекцията е отворен процес, ще има нови момчета. Искам да запазим състава си и да работя с него. Понагодихме се, няма нужда от излишни селекции. Ако изпадне добър футболист, ще го вземем", заяви Редовски.

Още от БГ Футбол

Виж всички