Бенто със сериозна атака към ФИФА преди 1/8-финала Южна Корея - Бразилия

Селекционерът на Южна Корея Пауло Бенто бе изключително недоволен от това, че неговият тим трябва да играе излезе за 1/8-финалния си сблъсък с Бразилия само 72 часа след победата си над Португалия. Наставникът на няколко пъти подчерта, че това е нечестно спрямо неговия отбор. 

Неймар най-вероятно ще играе срещу Южна Корея, потвърди Тите

“Нямахме време да тренираме, а е невъзможно да обясня нещо на играчите, ако не можем да го правим и трябва да играем отново след само 72 часа. Не помня на Световното първенство в Русия 2018-а. Нечовешко е, не е правилно. Ние не сме Бразилия, които могат да си позволят да пуснат цял нов отбор в третия мач от групата, за да си починат част от играчите, които са играли до момента. Направих стратегията за мача възоснова на това, което знам за тях, на видеоклипове и информацията, която имам. Играчите знаят какво трябва да правят, но трябва да играем отново 72 часа след мача с Португалия. Не ми се струва честно. Вече е трудно да се конкурираме с Бразилия, които са основен фаворит, а в тази ситуация още повече. Но трябва да вземем од внимание и какво всъщност иска ФИФА, а тя иска да облагодетелства по-силните и да прави живота труден на по-малките отбори. Така стоят нещата и това прави разликата,” заяви португалският треньор. 

След това Бенто коментира и ситуацията с Неймар, който получи травма в глезена във втория двубой и все още не е ясно дали ще може да вземе участие в двубоя. “Ще бъде лицемерно, ако кажа, че е по-добре Неймар да играе. Честно казано винаги предпочитам най-добрите играчи да са на терена, но Тите ще е този, който ще реши дали да го пусне или не, а нашата да изградим най-добрата стратегия,” коментира Бенто.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти