Дешан: Оливие Жиру ще успее да замени Бензема, Варан е добре

Селекционерът нa  Франция Дидие Дешан даде пресконференция преди старта на актуалния световен шампион срещу тима на Австралия утре. Той обяви, че Оливие Жиру ще замени контузения Карим Бензема  и няма да бъде викан нов нападател на негово място. Дешан отговори и на  зададен въпрос, че Жиру не е особено долюбван от френските фенове.

"Напоследък той е обожаван. Дори от тези, които го критикуваха и сега ги виждам в залата. Франция е очарована, аз и Оливие също. Това е нападател, който е с нас от много дълго време. Полезен е за тима, дори когато не вкарва", каза специалистът.

Дешан коментира и състоянието на централния защитник Рафаел Варан: “Той е добре. Варан е здрав и ще може да се включи в утрешния ден”.

"Няма страх преди първия мач. Вие познавате играчите, някои са по-опитни от други. Те нямат търпение да започне първия мач. Не се притесняваме, спокойни и уверени сме “, добави той.

Дешан отговори и на въпрос кой ще изпълнява дузпите в отсъствието на Бензема. "Ще видите утре, имаме няколко опции, както и йерархия, която обаче може да се промени според това как се чувстват играчите", заяви наставникът.

"Нима смятате, че нямаме лидер? Аз съм лидер, ставам рано сутрин и всички ме слушат. Някои не бяха лидери преди десет години. Освен това лидерите не се познават само по това как говорят, важното е всеки да бъде лидер на поста си. А ние имаме подходящите играчи", уверен е селекционерът на “петлите”.

"Първият мач е нашата цел. Трябва да вървим напред с групата играчи, които имаме. Имаме големи амбиции", завърши Дидие Дешан.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти