Президентът на Вихрен: Няма да сменяме домакинството с Левски, ще стане празник

Президентът на Вихрен (Сандански) Георги Манолев даде пресконференция преди мача с Левски за Купата на България, за който още не е насрочена точна дата.

"Мачът с Левски ще бъде истински празник за Сандански. Левски не е гостувал в града от август 2008 година. В града и региона има много фенове на "сините". Провели сме предварителни разговори с представители на Левски, с полицията, с кмета. Окачваме между 3 и 5 хиляди зрители, стадионът ще бъде препълнен. Предлагаме много добри условия, почти всички седалки на стадиона са подменени, лекоатлетическата ни писта е една от най-добрите в България. Ще бъдат осигурени всички необходими условия за нормалното протичане на мача. Никой от Левски не ни е търсил, за да сменим домакинството и да играем в София, но ние нямаме и право да лишим феновете да видят "сините" на живо след 14 години. Те ще имат и собствена хореография", каза шефът на клуба от Сандански.

"Теренът ни не е в много добро състояние. Преди две години спечелихме проект на Министерството на младежта и спорта за подмяната му. Продължаваме да чакаме финансиране. Не знам защо се бавят от министерството, сега е моментът да призова министър Весела Лечева да ни помогне и да си изпълнят задължението. Преди две години 200 000 лева бяха повече пари, сега и ние трябва да си дотираме част от ремонта. Но Сандански е дестинация, която си заслужава. Отпускат се пари за разни селца, не знам защо не ни обърнат внимание и на нас. Не можем без помощта на държавата. Имаме изкуствен терен в перфектно състояние, който бе обновен преди 2-3 години. В школата ни тренират над 200 деца. Въпреки че сме в аматьорския футбол, Вихрен функционира като професионален клуб. Сандански е град, който има 300 слънчеви дни в годината. За зимна подготовка при нас имат интерес отбори от Северна Македония и Албания", каза футболният шеф.

"Имахме задължения от 100 000 лева към държавата, които изплатихме. Не ги разсрочихме, както повечето клубове у нас, а ги изплатихме. Имаме амбиции да се върнем в професионалния футбол. И в момента бюджетът на отбора ни е голям, равнява се на този на първите 5 клуба във Втора лига. От БФС не ни помагат, защото преди старта на първенството  обявиха, че имаме право да използваме само два чужденци, а при нас тренираха петима. Хубаво е правилото, че трябва да играят трима футболисти до 21 години по 90 минути. Само с млади футболисти обаче не можем. Миналата година играхме с такива момчета и те не бяха готови, щяхме да изпаднем. Ние сме в най-силната трета лига. При нас са вторите отбори на ЦСКА, Левски, Славия, третият тим на ЦСКА 1948, тук са Марек, Септември Симитли, Чавдар Етрополе. Поне 7 отбора от нашата група са готови да играят във Втора лига, а право има само един. Виждате Беласица със същия отбор от миналата година сега е в тройката във Втора лига. Ние сме готови да играем във Втора лига. Ако ни поканят, въобще няма да се чудим", каза още Георги Манолев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти